BEHIND THE STARS

"Behind The Stars" Shownieuws, Fashion, Royalty, Musical en veel meer.

woensdag 28 april 2010

Zender in teken van 25-jarig jubileum Gerard Joling, 1 mei Jolinginnedag

De dag na Koninginnedag staat SBS 6 in het teken van niemand minder dan Gerard Joling. Dit jaar zit Gerard 25 jaar in het vak en viert hij op 29 april zijn vijftigste verjaardag. Deze heuglijke feiten wil de zender, waar hij exclusief als presentator aan verbonden is, niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom wordt Gerard op zaterdag 1 mei uitgebreid in het zonnetje gezet.

Jolinginnedag

Jolinginnedag begint ’s middags om 14.00 uur met ABBA The Movie. Gerard is een groot fan van de Zweedse band die in de jaren zeventig wereldfaam verwierf en waarvan de muziek nog steeds populair is. In deze film worden de bandleden Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid gevolgd tijdens hun tournee in Australië.


Om 17.00 uur wordt de tuin van Gerard opgefleurd door Rob Verlinden in De Tuinruimers. Speciaal voor Jolinginnedag reisde Rob met zijn team af naar Aalsmeer om Gerard te verrassen. Rob komt geheel 'over the top' bij Gerards huis aan en feliciteert hem op gepaste wijze met zijn jubileum.



Samen met Hans Kraay jr. presenteert Gerard Joling om 19.00 uur in een feestelijk ingerichte studio Lachen om Home Video’s. Uiteraard zitten hier ook de meest hilarische momenten uit Gerards 25-jarige carrière bij, waar hij zelf het achtergrondverhaal bij vertelt.



Om 20.30 uur staat de finale van Move Like Michael Jackson op het programma waarvan Gerard de presentator is. Wie heeft de beste dansmoves die geïnspireerd zijn door The King of Pop? Wie wint een optreden tijdens het herdenkingsconcert voor de in 2009 overleden popicoon onder het toeziend oog van zijn broer Jermaine Jackson?



Na de finale staat Shownieuws eveneens in het teken van ‘Geer’, inclusief een interview met de jubilaris en felicitaties van bekende Nederlanders. Aansluitend volgt de special Gerard & Karin, vrienden voor altijd waarin een bijzonder gesprek tussen Karin Bloemen en Gerard Joling is te zien ter gelegenheid van Gerards jubileum. Karin en Gerard hebben een unieke band met elkaar: ze groeiden samen op in het Noord-Hollandse Schagen en kennen elkaar door en door.

Over Gerard Joling

Joling werd in 1960 geboren in Alkmaar en groeide op in Schagen. Van kinds af aan had hij een grote passie voor zang en muziek. In 1985 werd hij bekend door zijn deelname aan het tv-programma de Soundmixshow waarin hij derde werd. In de jaren erna scoorde hij hits met nummers als ‘Love is in your eyes’, ‘Ticket to the tropics’ en ‘No more boleros’ waarna een glansrijke zangcarrière volgde, zowel nationaal als internationaal. In 2003 maakte Gerard zijn debuut als presentator van Shownieuws bij SBS 6. Sindsdien heeft Gerard grote succesprogramma’s als Sterren Dansen op het IJs en Popstars op zijn naam staan.

Jolinginnedag

Zaterdag 1 mei bij SBS 6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten