BEHIND THE STARS

"Behind The Stars" Shownieuws, Fashion, Royalty, Musical en veel meer.

zaterdag 11 augustus 2012


Madame Tussauds Amsterdam heeft haar grootste beeld onthuld;

Oger vrouw Prinses Fiona



Amsterdam, vrijdag 10 augustus 2012 – Afgelopen week heeft de Shrek de Musical hoofdrol speelster Kim-Lian van der Meij het wassenbeeld van Prinses Fiona onthuld. De ogervrouw uit de Shrek films heeft plaatsgenomen in een decor van moeras in de volledig nieuwe filmruimte van Madame Tussauds Amsterdam.



Fiona werd wereldberoemd bij jong en oud als de fictieve prinses in de enorm succesvolle Shrek films van DreamWorks. Zij blijkt geen doorsnee prinses, kan bijzonder goed vechten en beschikt over een grote dosis humor.



Filmmaatschappij DreamWorks was nauw betrokken bij de creatie van het beeld en voorzag het creatieve team van de Tussauds Studios in London van honderden afbeeldingen om verzekerd te zijn van een exacte gelijkenis. De groene prinses wordt het grootste en zwaarste wassenbeeld van de attractie. Normaal wordt 125 kilo klei verwerkt in een beeld, nu gebruikte beeldhouwer Bradley Simms het record van 250 kilo klei om Fiona te creëren.



Haar wassenbeeld wordt het grootste beeld in het vernieuwde Madame Tussauds Amsterdam. Head of Marketing Annemiek Dolfin ‘We kunnen niet wachten tot de eerste kinderen Fiona een knuffel komen geven en welkom te heten in Amsterdam. Ze is een perfecte aanvulling voor onze volledig vernieuwde Film ruimte en ik weet zeker dat onze gasten haar geweldig vinden!’





Shrek de Musical


De mega productie Shrek de Musical, waarvan een van de hoofdrolspelers het wassenbeeld persoonlijk komt onthullen, is vanaf oktober te zien in het Amsterdamse RAI Theater. De musical gaat vooral over de gebeurtenissen van de eerste Shrek film uit 2001.  Kim-Lian van der Meij speelt Fiona en William Spaaij is Shrek. De musical is een enorm succes geweest in Londen en New York.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten